Product Update - Summer release 2023

Ontdek de belangrijkste wijzigingen voor nog meer flow in jouw bedrijf.

Jorrit Vermeulen avatar
Geschreven door Jorrit Vermeulen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op basis van feedback hebben we de meestgevraagde functionaliteiten gebundeld in een Summer release. Een overzicht van alle verbeteringen.

Bepaal zelf de volgorde op diensten

Van offerte tot en met factuur. De volgorde van diensten die je verleent wordt in de hele flow nu overgenomen. Ook na het toevoegen van nieuwe diensten binnen een project, bepaal je zelf de gewenste volgorde.

Verlof boeken i.c.m. feestdagen

Boek je verlof in een week met feestdagen, dan worden deze dagen overgeslagen in je verlofboeking. Wel zo handig met Kerst :)

Sneller naar je HRM-gegevens

Navigeer direct vanuit het menu HRM naar je persoonlijke gegevens zoals het overzicht met verlofboekingen en -saldo's of je contracten.

Voorkeuren voor digitaal ondertekenen

Stel binnen je offertesjabloon zelf de positie, kleur en tekst in van de knop voor digitaal ondertekenen. Wel zo netjes richting nieuwe klanten.

Factureer termijnen per week

Wanneer je vaste prijzen per week of meerdere weken factureert, is het nu mogelijk om hier in één keer termijnen voor aan te maken. Handig wanneer je bijvoorbeeld in tweewekelijkse sprints werkt en het budget voor de volledige periode (bepaalt op de dienst) wilt bewaken of inplannen.

Heb je veel projecten met termijnen? Dan zijn termijnen ook collectief aan te maken door vanuit het projectenoverzicht meerdere projecten te selecteren en te kiezen voor termijncreatie.

Stel afwijkende factuursjablonen in per project

Op de CRM-relatie bepaal je het standaard sjabloon van facturen en herinneringen. Wil je hiervan afwijken per project, dan stel je dit voortaan binnen de instellingen van het project naar wens in.

Handig als bepaalde projecten bijvoorbeeld wel een specificatie van de factuur vereisen.

Taken binnen de Timesheet

Wanneer er geen taken in de betreffende week zijn, wordt het blok met taken binnen de Timesheet voortaan niet getoond.

Factuurvoorstellen in een apart tabblad

Open factuurvoorstellen eenvoudig in een nieuw tabblad door in het overzicht van Te factureren omzet CTRL of Cmd-toets in te drukken en te klikken op de regel. Zo houd je je scherm met Te factureren regels open en factureer je vanuit een tweede tabblad.

Ook op alle andere plekken binnen Simplicate open je makkelijk pagina's op deze manier.

Extra filters binnen facturatie

Wil je alleen projecten factureren met een omzet hoger dan een bepaald bedrag, stel dan eenvoudig het gewenste bedrag in als filter.

Zo houd je makkelijk lage bedragen buiten beeld en factureer je nog sneller je projecten.

Andere filters die zijn toegevoegd:

• Zoek op klantgroep, zodat je meerdere projecten tegelijkertijd van dezelfde relatie in één keer factureert

• Status van het project, bijvoorbeeld alle projecten die actief of juist gesloten zijn.

En maak je gebruik van relatienummers, dan is deze sortering ook voortaan te kiezen in het overzicht met Te factureren omzet.